COZONAC TRANDAFIR

de Panacris in Dulciuri, 16 Ian 2016 | 3498 vizualizari

 

O noua variatiune a cuibului de viespie ;) 

 

INGREDIENTE

  • făină albă de grâu 500 g
  • drojdie uscată 1 plic
  • zahăr tos 150 g
  • lapte grăsime 3%, 150 ml
  • ulei de rapiță 50 ml
  • ouă 2 bucăți
  • zahăr vanilinat 1 plic
  • coaja de lămâie și portocală
  • esenţă de rom 1 lingură
  • cacao neagră 50 g
  • nucă măcinată 250 g
  • sare iodată 1 praf
  • caramel preparat în casă cca. 50 g
  • Pentru sirop: Lapte cca. 200 ml
  • Miere de albine polifloră 3 linguri
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA COZONAC TRANDAFIR:

Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia uscată, zahărul, gălbenușurile amestecate bine, praful de sare, coaja de portocală, lămâie se amestecă până se înglobează toate ingredientele. Crema obținută se adaugă peste făină și se începe frământarea. Recunosc că l-am pus la treabă pe Thor, mixer-ul planetar, după ce s-au înglobat toate ingredientele și s-a obținut un aluat ușor lipicios se adaugă uleiul și se mai frământă până se obține un aluat elastic.

Se lasă aluatul la rece, atenție într-un vas mai mare, acoperit până a doua zi, sau cel puțin 3 ore la frigider.

A doua zi se scoate aluatul de la rece, se răstoarnă pe masa de lucru, se împarte în două bile, care apoi se întind, se unge fiecare foaie cu caramel, http://panacris.blogspot.ro/2016/01/caramel-preparat-in-casa.html, se presară cacao, nucă măcinată, apoi se rulează.

Cele două rulouri se taie în felii de cca. 2 cm, ce se așează într-o formă rotundă tapetată cu foaie de pergament. Apoi se ung cu ou bătut, apoi se presară zahăr vanilinat, se mai lasă la dospit, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade. După ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor. Laptele se înfierbântă împreună cu mierea, apoi se toarnă fierbinte peste cozonacul fierbinte, apoi se lasă la răcit în cuptor. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "COZONAC TRANDAFIR" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir cu mere