Vazusem la Lia un cozonac tare frumos impletit...mi-a ramas gandul la el asa ca l-am executat -impletitura Liei cu aluatul meu...!
Mersi mult Lia..a iesit un cozonac de-ti lua ochii ,asa frumos era!
-framantam 2 aluaturi in acelasi mod ,iar in unul dintre ele vom adauga cacao pe care o dizolvam in lapte
-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul,se dauga apoi aromele
-se incepe adaugarea fainii framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai inmuia in momentul in care se adauga uleiul)
-incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini
-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul
-pentru ca mie mi-au iesit 2 cozonaci mai mari si 1 mai mic am impartit fiecare aluatul in 3 bucati( 2 mari si 1 mic) acestea la randul lor in care 2 bucati egale
-fiecare bucatea se va intinde pe masa unsa cu ulei in foi subtiri,am suprapus alb/maro si maro/alb unse si lipite intre ele cu Finetti,am presarat stafide si rulat in sul strans
-cele 2 suluri se vor rasuci ,se pun in tava cu hartie de copt,se ung cu galbenus amestecat cu 2-3 lg lapte presaram susan si lasam la crescut
(-daca nu ati inteles urmariti foto!)
-se coc la foc mic pentru inceput si mai mare spre final pentru a se rumeni frumos.