Cozonac secuiesc

de Alinutza80 in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 29891 vizualizari

 

Am vazut reteta la d-na Lia mai demult ,dar abia acum am reusit sa strang mai multe tuburi de carton de la hartia de bucatarie ,pentru forme.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 30 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 500 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr margarina
  • un varf de cutit de sare

Sirop

  • 200g zahar
  • 100ml apa

Glazura

  • 8 linguri zahar tos
  • 200g nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac secuiesc:

Pentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai exact pana se topeste zaharul, apoi se da la rece.

Se amesteca nuca cu zaharul, amestecul se pune intr-o tava/platou, in care sa fie suficient spatiu pt tavalitul formelor.

Dupa ce aluatul s-a dospit, se intinde pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm, care  se taia in fasii late cam de 2 cm .

Se ung formele, cu putina margarina si se infasoara  fasia de aluat, in spirala. Spirala de aluat se unge cu sirop apoi se da prin zaharul cu nuca.

Se asaza formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele. Se pun in cuptorul preincalzit,  pentru 20 de minute. Se lasa la racit, apoi rasucind usor se scot de pe forme.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Alinutza80 1

31.05.2013, 10:58

am invelit tuburile de carton cu hartie de copt ,dar poti sa le invelesti si in folie de aluminiu

RuxyRux 1

31.05.2013, 10:59

O minunatie!

Alinutza80 1

31.05.2013, 11:46

Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz