Cozonac pufos si delicios

de sabiradu in Prajituri, 29 Ian 2013 | 29631 vizualizari

 

Dupa o retete grozav de muncita am descoperit o minunatie care creste si da rezultat garantat .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina plus cca 200 g in functie de faina folosita de preferat cea de prajituri cu trei nule
  • 650 g zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • 7 oua
  • 4 plicuri drojdie uscata
  • 150 -200 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1,200 litri lapte
  • Umplutura :
  • 300 g nuca
  • 500 g rahat
  • 3-4 linguri de cacao
  • 200 g stafide
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos si delicios:

Nuca se toaca grosier ,se amesteca cu cacao si zahar (cca 150 g) si apoi cu stafidele. Umplutura este uscata.

Faina ce cerne intr-un vas. Se presara drojdia peste faina  Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se infierbanta bine apoi se adauga esenta si coaja de lamaie .

Fierbinte se toarna peste faina si se amesteca putin cu lingura .Apoi se adauga ouale batute bune.Se framanta bine si in cazul in care coca este lipicioasa se mai aduaga faina,1 mana sau 2.Apoi se toarna cate putin ulei si se framanta iar coca.Dupa ce nu se mai lipeste de mana se acopera si se lasa la cald la dospit.Aluatul este destul de moale dar creste minunat de bine si repede.

Nu mai trebuie trantit decat de 3-4 ori si gata .Nu mai asuda grinda si nu mai transpira tavanul.

Formam cozonacii,intindem aluatul cu mana si punem pe o parte umplutura cu cacao si pe celalalta rahat taiat bastonase.

Lasam apoi iar aluatul la dospit cca 30-40 de minute si apoi i coacem la foc micut cca 10 minute pana fac crusta apoi la foc mai mare inca 20.In functie de cuptor.Se incearca cu scobitoarea

TIPS-URI

1

Aluatul nu trebuie sa fie gros,vartos.

2

Se lasa sa creasca la cald si apoi nu se mai framanta

3

Se intinde cu mana bucata de aluat nu cu merdeneaua

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare