Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute.
Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în care am pus drojdia dospita.Pasul3:Am adaugat sucul ,esenta , coaja de portocala/lamaie,le-am amestecat incet cu o lingura pana ce am obtinut o compozitie mai groasa,apoi am început sa framânt aluatul cu mana.
Pasul4; Spre final am adaugat uleiul.
Se framânta pâna se obtine un aluat elastic si nelipicios.Pasul5: Se pune într-un vas,se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pâna ce isi dubleaza volumul.
Intre timp,intr-un castron punem 1 pachet de cacao,migdalele tocate marunt si apa sau suc...amestecam pana ce obtinem o pasta.Pasul6; Se împarte aluatul în doua parti egale si se întind doua foi pe care se aseaza rahatul taiat feliute. Se ruleaza,apoi se impletesc.
Se aseaza cozonacul rezultat într-o tava de chec/cozonac unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 20 minute.
Pofta buna!