Cozonac marmorat de post

de Valclaudia in Mancaruri de post, 17 Aug 2014 | 5801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 500 gr. faina alba
  • 1 pahar apa minerala
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1/2 pahar ulei
  • un varf de cutit sare
  • cca 100 gr. zahar tos
  • 3 linguri dulceata sau peltea (ce care aveti)
  • cateva bucatele rahat
  • 2 linguri cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac marmorat de post:

Amestecam drojdia intr-in vas cu sarea si 1 lingurita de zahar pana devine lichida.

Adaugam apa minerala,zaharul si uleiul, apoi faina si amestecam.

Vom obtine un aluat gras, nelipicios, pe care-l vom lasa cca 30 minute la dospit, acoperit cu un prosop curat de bucatarie, sa fie ferit de curenti.

Dupa timpul de dospire amestecam aluatul dospit cu 2 linguri pudra de cacao, aceasta va da aluatului aspect marmorat.

Intindem aluatul pe masa de lucru, ungem intreaga suprafata a aluatului cu peltea sau dulceata,iar din loc in loc asezam bucatele de rahat colorat.

Rulam aluatul, formam cozonacul, pe care-l vom aseza in tava unsa cu ulei.

Ungem cozonacul cu apa, presaram putin zahar tos si mai lasam cca 10 minute la dospit in tava.

Intre timp preincalzim cuptorul la 175 grade.

Dam tava la cuptor pentru cel putin 40 minute, scoatem apoi tava, lasam sa se racoreasca putin, apoi scoatem cozonacul din tava si il lasam la racit pana a doua zi cand il feliem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac marmorat de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

18.08.2014, 11:36

Ce bine arata. Vreau si eu!

elucubratiiculinare 1

18.08.2014, 15:32

Panacris 1

18.08.2014, 20:35

Bun, bun, chiar dacă e de post!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare de post