Si cum nu se putea sa fie Paste fara cozonac...mi am propus sa fac si eu 2 cozonaci ,dar de aceasta data in Dry cooker :)
Cernem faina intr-un lighean mai mare dupa care facem in mijloc un cuib in care punem putin lapte ,untul cald si drojdia.
Amestecam cu putina faina dupa care acoperim si lasam sa creasca.
Intre timp batem galbenusurile de ou cu zaharul pana se topeste se va forma o crema) ,iar albusul ii punem un praf de sare si il batem cu mixerul incat sa nu se desprinda dupa vas.
Dupa ce aluatul a crescut punem acea crema formata din zahar si galbenus ,adaugam si restul de lapte si jumatate din spuma de albusuri.
Se framanta bine,se adauga coaja de lamaie,zaharul vanilinat si faina daca mai trebuie.
Adaugam si uleiul caldut si framantam foarte bine dupa care acoperim si lasam sa creasca.
In camera in care avem cozonacii trebuie sa fie caldura.
Restul de albus il amestecam cu nuca,cacao si 2 linguri de zahar.
Nuca mea nu a fost macinata cu masina,eu am preferat sa o pisez cu sucitorul intr-o cana de inox ,imi place sa ramana si bucatele de miez de nuca mai mare:)
Cand aluatul a crescut ungem blatul de masa cu ulei si incepem sa intindem aluatul cu mana dupa care pune crema de cacao,stafide si rahat(rahatul trebuie sa il taiati,eu am avut taiat gata)
Dupa ce umplem cozonacii cu crema ii punem in forme,ii ungem cu ou,preseram mac si ii mai lasam sa creasca.
Cand au crescut si in tava ii punem in cuptor(cuptorul sa fie incins)
La cuptor ii dam prima data 15 min la foc mare dupa care inca 35-40 min la foc potrivit.
Dupa ce cozonacii s-au rumenit bine ii scoatem si ii punem pe un fund de bucatarie dupa care ii acoperim.
Sper sa va placa pofta buna!