Cozonac in straturi

de ianculubita in Dulciuri, 10 Ian 2014 | 4805 vizualizari

 

Buna ziua dragii mei,sa stiti ca mi-a fost dor de voi dar prin cate am trecut nici nu vreau sa-mi amintesc pentru ca au ramas in urma cu 2013!!
Nici acum nu ma simt in forma de zile mari,dar incerc sa tin pasul,mai bine spus ma straduiesc!!!
Un calduros LA MULTI ANI,iar acest an pentru fiecare sa fie mai bun,mai bogat,cu pace,intelegere si sanatate!!
Azi vin la voi cu un cozonac pe care l-am facut de sarbatori,am vrut ceva deosebit si mi-a reusit,doar ca l-am scapat putin mai mult decat trebuia la cuptor!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 10 galbenusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 1 cana cu lapte cald
  • 100 g unt topit
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • Umplutura
  • 50 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 5 cubulete de rahat
  • 50 g fructe confiate
  • 50 g fulgi de ciocolata
  • 50 g martipan
  • 50 g stafide
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac in straturi:

Cernem faina intr-un vas, punem 4 linguri intr-un bol si o oparim cu lapte clocotit, amestecand continuu sa nu ramana cocoloase iar dupa ce s-a racit bine, amestecam cu drojdia frecata cu 1 lingura de zahar apoi lasam la dospit acoperit; restul de zahar il punem in lapte sa se topeasca; galbenusurile puse in alt bol le batem cu sare si arome.

Dupa ce drojdia a crescut rasturnam in vasul cu faina impreuna cu galbenusurile si lapte; amestecam bine iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugati; cand aluatul a devenit lipicios, incepem framantatul cu mana, adaugand cate putin unt topit; dupa ce am terminat untul iar aluatul este elastic si pufos, acoperim vasul si lasam sa creasca la loc ferit de curenti de aer rece.

In acest timp, pregatim umpluturile puse in boluri; nuca amestecata cu cacao iar restul, taiate cubulete mai putin stafidele

Dupa ce aluatul este crescut, rupem cate o bucata, o aplatizam cu palmele si o punem in vasul pregatit, uns cu unt iar deasupra punem o umplutura, acoperim cu alta bucata de aluat, alta umplutura si tot asa pana ajungem la trei sferturi din inaltimea vasului; lasam sa creasca si in vas, apoi ungem cu galbenus si presaram susan sau mac; lasam la cuptor la foc foarte mic mai bine de 1h dar facem testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate.

Dupa ce l-am scos din vas ,il punem pe un platou iar eu am turnat deasupra o ciocolata alba topita si am presarat minibezele.

TIPS-URI

1

pentru ca este un cozonac inalt, daca nu aveti un cuptor super bun, nu va sfatuiesc sa-l incercati (eu am riscat) pentru ca e pacat sa consumati atatea ingrediente

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare