Aluat:
Umplutura:
//
Incalzim usor borsul (trebuie sa fie doar caldut).
Lichefiem drojdia, amestecand-o cu un praf de sare si o lingurita de zahar.
Adaugam 2-3 linguri de bors caldut, si o lingurita de faina, amestecam maiaua bine si o lasam 10 min. la dospit.
Punem faina intr-un castron incapator, formam o groapa la mijloc, turnam maiaua, zaharul tos,apoi borsul si amestecam toate ingredientele.
Din cand in cand mai picuram cate putin ulei pana incorporam intreaga cantitate (100 ml). Vom obtine un aluat elastic pe care-l lasam acoperit,la loc caldut sa dospeasca (isi va dubla volumul daca este ferit de curenti).
Nuca o macinam,adaugam pudra de karob si zaharul, acesta va fi amestecul cu care vom umple cozonacii.
Dupa scurgerea timpului de dospire impartim aluatul in doua, il intindem perand pe masa delucru infainata si repartizam amestec denuca pe toata suprafata aluatului.
Preincalzim cuptorul si setam temperatura la 160 grade.
Rulam cu grija aluatul (ca pe rulada) si il asezam in tava unsa cu ulei.
La fel procedam si cu cel de-al doilea cozonac.
Dam tavile la copt pentru 60 minute.
Nu umblam in tot acest timp deloc la cuptor, nu-l deschidem, nu intoarcem tavile.
Dupa scurgerea orei de copt scoatem tavile si ungem cozonacii cu apa (folosind o pensula din silicon) si presaram peste ei zahar tos.
Nu-i scoatem din tavi, ii lasam acoperiti cu un prosop curat pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se racesc incet.
Pofta buna!