Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara

de lucy2002 in Dulciuri, 2 Iul 2014 | 3605 vizualizari

 

Modelul de impletitura este de la Estonian Kringel reteta lui Merisor si ii multumesc pentru idee .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 300g zahar
  • 400ml lapte
  • drojdie 50g
  • 150 g unt
  • 150 ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • un pic de sare
  • Umplutura
  • 150 g unt
  • 3 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 300 g rahat
  • 100 g stafide
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara:

Separam ouale, batem galbenusul cu putina sare si lasam deoparte sa se intensifice culoarea.

Intr-un lighean cernem faina si facem o adincitura in mijloc unde punem drojdia cu putin zahar si un pic de lapte caldut pentru a creste maiaua .

Zaharul il dizolvam in laptele cadut.

Dupa ce a crescut maiaua incepem sa incorporam pe rand ouale ,laptele caldut, esenta de rom ,coaja de lamaie si faina ,framantam bine iar la urma adaugam uleiul treptat .

Lasam coca sa creasca intr-un loc ferit de curent.

Pregatim umplutura:

-rahatul il taiem felii.

-stafidele spalate la punem sa stea in esenta de rom.

-untul ,zaharul si scortisoara se freaca pana devin spuma.

Cand aluatul si-a dublat volumul este gata si ne apucam de treaba .

Impartim aluatul in doua parti egale.

Luam o parte din aluat si cu ajutorul sucitorului o intindem bine apoi o ungem cu crema (unt, zahar si scortisoara) presaram stafidele si adaugam rahatul. Facem aluatul sul si il taiem in doua  pe lungime ca in imaginile de mai jos apoi impletim usor cele doua parti taiate astfel incat partea taiata sa ramana deasupra. Punem cozonacii in tavi tapetate cu hartie siliconata si ii dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pentru un timp de 40-50 minute.

Dupa ce s-au copt ii stropim cu sirop facut din zahar ,apa si scortisoara si ii ornam cu zahar .

Sa aveti pofta!

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac "ochi de pisica"