Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara

de lucy2002 in Dulciuri, 2 Iul 2014 | 3809 vizualizari

 

Modelul de impletitura este de la Estonian Kringel reteta lui Merisor si ii multumesc pentru idee .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 300g zahar
  • 400ml lapte
  • drojdie 50g
  • 150 g unt
  • 150 ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • un pic de sare
  • Umplutura
  • 150 g unt
  • 3 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 300 g rahat
  • 100 g stafide
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara:

Separam ouale, batem galbenusul cu putina sare si lasam deoparte sa se intensifice culoarea.

Intr-un lighean cernem faina si facem o adincitura in mijloc unde punem drojdia cu putin zahar si un pic de lapte caldut pentru a creste maiaua .

Zaharul il dizolvam in laptele cadut.

Dupa ce a crescut maiaua incepem sa incorporam pe rand ouale ,laptele caldut, esenta de rom ,coaja de lamaie si faina ,framantam bine iar la urma adaugam uleiul treptat .

Lasam coca sa creasca intr-un loc ferit de curent.

Pregatim umplutura:

-rahatul il taiem felii.

-stafidele spalate la punem sa stea in esenta de rom.

-untul ,zaharul si scortisoara se freaca pana devin spuma.

Cand aluatul si-a dublat volumul este gata si ne apucam de treaba .

Impartim aluatul in doua parti egale.

Luam o parte din aluat si cu ajutorul sucitorului o intindem bine apoi o ungem cu crema (unt, zahar si scortisoara) presaram stafidele si adaugam rahatul. Facem aluatul sul si il taiem in doua  pe lungime ca in imaginile de mai jos apoi impletim usor cele doua parti taiate astfel incat partea taiata sa ramana deasupra. Punem cozonacii in tavi tapetate cu hartie siliconata si ii dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pentru un timp de 40-50 minute.

Dupa ce s-au copt ii stropim cu sirop facut din zahar ,apa si scortisoara si ii ornam cu zahar .

Sa aveti pofta!

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si cocos