Cozonac cu stafide fara zahar

de marieta in Prajituri, 6 Aug 2011 | 10565 vizualizari

 

am incercat un cozonac pentru diabet!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina alba de buna calitate,
  • 2 cubulete de drojdie proaspata,
  • o lingurita sare,
  • 3 linguri indulcitor, lichid,
  • coaja de lamaie ,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom,
  • 100 gr stafide,
  • 5 oua,
  • 2 linguri margarina,
  • 50 ml de ulei,
  • 100 gr iaurt,
  • 2 cani lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide fara zahar:

Ouale se bat spuma cu sarea apoi se adauga pe rand iaurtul,laptele incalzit cu margarina,uleiul,esentele,drojdia,coaja de lamaie.

Se mixeaza bine apoi se adauga cate putina faina mixand intruna cand sa mai ingrosat aluatul am schimbat paletele de la mixer cu cele pentru framantat.

Am mixat in continuare si am pus toata faina.

Trebuie sa fie un aluat doar putin mai gros ca cel de pandispan.

Am pus stafidele inmuiate in apa.

L-am lasat la dospit si in jumatate de ora l-am turnat in forme.

A mai crescut o jumatate de ora in tavi apoi l-am copt,pana a trecut testul scobitorii.

Am facut 2 cozonaci cu stafide si am pus aluat si in forma de guguluf cu gandul sa fac ceva ce va semana cu savarina.

Eu nu prea am un cuptor asa bun dar ma descurc cum pot cu el!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca