Cozonac cu stafide

de nadina73 in Mancaruri de post, 15 Aug 2010 | 13556 vizualizari

 

un cozonac de post cu stafide,dar foarte foarte bun

 

INGREDIENTE

pt un cozonac:

  • 250 g faina
  • 20 g drojdie
  • 120 ml suc portocale
  • 40 ml ulei
  • 40 g zahar
  • 2 vanilii
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • putina sare
  • stafide
  • esenta rom
  • miere de albine pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide:

Cum i-am promis lui Rares ca  o sa-i fac  si cu stafide ...................iata rezultatul.

Se amestece faina cu uleiul,zaharul,coaja de lamaie,vaniliile,putina sare si drojdia dizolvata in suc.

Se pun toate in masina de paine si se lasa la programul de framantat /dospit.

Stafidele se pun la inmuiat  in apa calduta cu esenta de rom sa se umfle bine

Dupa ce aluatul  a dospit si crescut se scoate se da forma de chec si pun stafidele inmuiate se ruleaza(eu am facut impletit in doua) si se pune intr-o tava unsa unde se mai lasa sa creasca 20 minute dupa care se pune la  cuptor

Se unge cu miere de albine.

Chiar daca e un cozonac de post e fantastic de bun si fara lapte si ou,moale si pufos

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de soia