Cozonac cu rahat si cacao

de Laly in Prajituri, 4 Oct 2010 | 20269 vizualizari

 

Chiar daca nu a venit inca Craciunul,eu va invit la o felie de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 14 gr drojdie uscata sau 50 gr de drojdie proaspata
  • rahat,cacao
  • esenta de rom,coaja de lamaie,
  • un praf de sare
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si cacao:

Se face o maia din  drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.Adaugam esenta de rom si coaja de lamaie.

Adaugam faina treptat pana o incorporam pe toata.Tot in acest aluat putem adauga stafide inmuiate in rom.Incalzim untul si punem cate un pic,pana se incorporeaza tot in aluat,iar acesta nu se mai lipeste.

Acoperim aluatul si il lasam  la crescut,circa 40-45 de minute,la loc calduros.

Jumatate din albusuri le amestecam cu zahar si cacao,pana devin ca o crema.

Dupa ce aceste a crescut,se imparte in doua parti.Prima parte se imparte si ea in doua.Pe fiecare se pune din amestecul de cacao si rahat.Se ruleaza si se impletesc ambele rulouri.Se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina,si se lasa sa mai creasca circa 30 de minute.

Dupa ce a crescut se unge cu un ou amestecat cu 2 linguri de zahar,si se introduce la cuptor circa 40-45 de minute.Se scoate si se lasa la racit un pic,apoi il scoatem din tava.

TIPS-URI

1

se poate folosi orice umlutura.

2

ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei cu o zi inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

nadina73 1

17.10.2010, 23:25

am mai dat o tura prin ograda tanimic nou laly?

RuxyRux 1

14.11.2010, 20:50

Vai LaLyyyy abia astept Craciunul

elena1988 1

24.02.2011, 09:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea