de cate ori am facut cozonac ,nu am apucat sa ii fac fotografi ,nici cele de la aceasta reteta nu sunt stralucite ,imi este pe duca aparatul dar si asa trebuie sa finalizez retetele
Topim zaharul in lapte, il incalzim putin, dupa care adaugam praful de sare, stafidele, apoi drojdia sfaramanta. Adaugam si coaja de la portocala si de la lamaie, apoi amestecam bine pana se topeste drojdia. Cand s-a topit si drojdia adaugam si galbenusurile de la ou, le incorporam bine apoi adaugam treptat faina in ploaie si framantam bine. Cand s-a format coca adaugam albusurile spuma, le incorporam usor pentru a nu-si pierde din volum, apoi adaugam uleiul. Mai framntam pana se incorporeaza si punem coca la loc calduros pentru a dospi timp de 30 de minute.
Impartim coca in 4 si intindem foi din acele 4 bucati. Asezam pe ele rahat, apoi le rulam si apoi le rasucim 2 cate 2. Asezam cozonacii in tava si ii mai lasam la dospit inca 25 de minute. Cand au crescut ii ungem cu galbenusul de ou
Punem cozonacii la cuptor la foc moderat si ii lasam sa se coaca circa 45-50 de minute