Cozonac cu nuca si cacao

de Aletta in Prajituri, 1 Mai 2016 | 2544 vizualizari

 

Un cozonac pe care il pregatesc de sarbatori!! Retete de Pasti
HRISTOS A INVIAT!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • 30 g drojdie
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar

Pentru umplutura:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • un strop de zeama de lamaie
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri cu varf de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Intr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la fermentat 15 minute, coaja de lamaie, zaharul vanilinat, un praf de sare,un praf de copt si se framanta cam 20-30 de minute.

O sa rezulte un aluat elastic care nu se lipeste de maini, se bate de masa de cateva ori..

Se pune la crescut, eu l-am lasat o ora.

Se intind 2 foi pe care se intinde umplutura:

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si praful de sare,apoi se adauga treptat zaharul si cand bezeaua e ferma se adauga in 2 reprize nuca macinata amestecata cu cacaoa.

Se ung foile si se ruleaza.

Se dau forma cozonacului,impletindu-le.

Se lasa la crescut in tava inca 30 de minute.

Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte.

Se presara cu zahar.

Se baga la cuptor la 180 de grade, cam 50 de minute.

Se face testul cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

daca se doreste se poate adauga zahar si in nuca amestecata cu cacaoa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos