Cozonac cu nuca de post

de miremirc in Dulciuri, 22 Mar 2011 | 5870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 4 lg ulei
  • 4 lg rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 150 g zahar
  • un varf cutit de sare
  • 250 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • 150 g nuca macinata
  • 2 lg rom
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  •  Uns deasupra :
  • 50 ml apa
  • 4 lg ulei
  • 3 lg zahar    
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca de post:

Ptr.aluat :

Facem maiaua: amestecam drojdia cu 2 lgt zahar pana se lichefiaza apoia adaugam putin apa calduta si lasam la dospit pentru 10-15 minute

Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib in ea si adaugam maia-ua crescuta, uleiul, sarea, rom-ul, coaja rasa de portocala si apa calduta (in care am topit zaharul si zaharul vanilat ) treptat. Framantam bine pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, apoi il lasam la dospit pentru o ora.

Dupa ce a crescut il intindem pe masa cu faina si punem umplutura deasupra, rulam si asezam intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si mai lasam la crescut pentru inca 30 de minute, dupa care il ungem cu sirop si dam la cuptor pana se rumeneste.

 Ptr. umplutura :

Amestecam ingredientele toate. Cine doreste poate sa puna si stafide. Foarte bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca de post" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas