Cozonac cu nuca

de adry88 in Dulciuri, 12 Apr 2012 | 4410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • ulei pentru framantat
  • UMPLUTURA
  • 1 cana nuci macinate
  • 3 linguri cacao
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de rom
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

ALUAT:

Faina se cerne intr-un lighean. Intr-un pahar sau farfurie se pune putin lapte caldut cu drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia. Se adauga o lingura de faina si o lingura de zahar si se amesteca se acopera si se lasa 10 minute. Se bat galbenusurile si se adauga in mijlocul fainii, se adauga si restul ingredientelor in afara de lapte. Adaugam maiaua dupa care incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. La urma framantam cu ulei si lasam la dospit cca 1 ora.

UMPLUTURA:

se bat albusurile amestecate cu zahar. adaugam nucile macinate, cacao, esenta de rom. Coca se imparte 4 (am tavi micute). Fiecare bucata de coca se intinde in forma dreptunghiulara si se unge cu crema. Se adauga bucati de rahat si se ruleaza. Intindem alta foaie procedam ca la prima si rulam dupa care le impletim pe amandoua. Asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Procedam la fel pana terminam. Acoperim tava si o mai lasam cca 20 min sa creasca, dam tava la cuptorul incalzit cca 45 min la foc mediu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Baigli- Cozonac unguresc