Cozonac cu mousse de mere si scortisoara

de Cris2711 in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 5176 vizualizari

 

Inspiratia am avut-o de la Corinuta,reteta cozonac cu felii de scortisoara.Eu l-am facut normal,nu felii,am pus mousse de mere,in loc de felii de mere.Corinuta a iesit senzational de bun,multumesc!Toate retetele care le fac de la tine si le respect intocmai iasa senzational!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 420 grame faina
  • 140 ml lapte caldut
  • 60 grame unt la temperatura camerei
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 20 grame drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocale
  • sare
  • Umplutura:
  • scortisoara dupa gust
  • 4-5 linguri mousse de mere
  • Decor:
  • 2-3 linguri de zahar grunjos
  • 1 galbenus de ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mousse de mere si scortisoara:

Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala.

Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare).

Se pune peste faina.

Restul de lapte caldut se amesteca cu unt si cu restul de zahar.

Deasupra se toarna si cele doua oua mixate..

Se framanta bine pana aluatul nu se mai lipeste.La mine nu  a fost nevoie de faina suplimentar.

Aluatul se lasa in castron,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pentru circa 1 ora.

Apoi se incalzeste cuptorul la 175°C.

Aluatul se ruleaza de marimea tavii,se pune in tava de cozonac imbracata in hartie de copt,deasupra se pune o fasie de mousse cu mere si se acopera cu aluat din stanga si din dreapta.

Se unge cu o pensula galbenus de ou deasupra.Peste se presara zaharul grunjos.

Apoi se da la cuptor pentru circa 40 de minute.

Cum zicea si Corinuta,daca se coace deasupra prea repede,se acopera cu folie de aluminiu .

 

 

TIPS-URI

1

Se pot face umpluturi diferite dar nu in cantitate mare.

2

Se serveste cald sau rece la o cana cu lapte sau cafea.

3

Ideal de pus la pachetel:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mousse de mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Cris2711 1

04.03.2015, 16:59

Anca multumesc,cand am mere am sa o incerc si originala

Corinuta 1

07.03.2015, 20:08

Ia uite ca am ajuns si eu sa citesc reteta asta....ultima! Frumos imi sade! Ma bucur ca ti-a iesit si ca v-a placut Crisulina mea draga!

Cris2711 1

07.03.2015, 20:19

Corinuta ne place mult ca si multe altele facute de manutzele tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide