Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci

de _Alina_ in Dulciuri, 6 Iun 2013 | 3251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 815 ml lapte
  • 990 g faina
  • 100 ml ulei de palmier + inca o lg
  • 200 g zahar tos
  • 50 g drojdie proaspata
  • 40 g unt moale
  • 4 galbenusuri
  • coaja de la 1 portocala
  • 100 g papaya confiat
  • 80 g stafide aurii
  • Glazura
  • 4 albusuri (100 g)
  • 72 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 80 g nuca macinata
  • ..........
  • miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci:

Maia

Dizolvam drojdia in 200 ml lapte caldut, punem 40 g de faina, amestecam, acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti 40 min.  
Etapa I  In maia incorporam cu ajutorul mixerului 175 ml lapte caldut, 120 g faina si o lg ulei de palmier. Acoperim si lasam la dospit 40 min.    
Atentie!!! Puneti intr-un vas incapator pentru ca va creste foarte mult.

Etapa II In aluatul obtinut la prima etapa, incorporam pe rand, cu ajutorul mixerului, ingredientele in urmatoarea ordine: 

  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 25 ml ulei de palmier
  • 100 ml lapte caldut
  • 300 g faina
  • 80 ml lapte caldut
  • 25 ml ulei de palmier
  • 40 g unt moale
  • 4 galbenusuri

Mixam dupa fiecare ingredient adaugat.

Cand le-am terminat de incorporat mai mixam 10 minute, apoi acoperim cu prosop/folie alimentara si lasam la dospit inca 30 minute.

Etapa III

1. Punem papaya si stafidele la inmuiat in 60 ml lapte fierbinte pentru 15 minute.
2. Incorporam cu mixerul in aluatul obtinut in etapa anterioara laptele in care am inmuiat fructele si urmatoarele ingrediente:

  •  330 g faina, 
  •  50 ml ulei de palmier
  •  200 ml lapte caldut
  •  50 g zahar

3. Mixam aluatul pentru 10 minute, oprind din cand in cand mixerul pentru a nu se arde. La final inglobam papaia, stafidele si coaja de portocale, mixam 2 minute, acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit 60 min.
4. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

5. Impartim compozitia si o turnam in tava(i) (eu am avut doua rotunde cu diametrul de 17 cm si una dreptunghiulara 20x9 cm) tapetate cu hartie de copt si lasam la dospit 30-40 minute.
6. Dupa ce a dospit putem prepara glazura astfel: mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia. Incorporam in albusurile batute si miezul de nuca macinat.

7. Punem deasupra aluatului glazura si miezul de nuca intreg si introducem in cuptor pentru 50-60 min.  
Nota!  

Data viitoare voi incerca sa pun cu 50-100 g de faina mai mult, pentru ca s-au lasat putintel la mijloc.     

Poza cu sectiune nu am pentru ca cei rotunzi i-am facut cadou, iar cel dreptunghiular nici nu stiu cand s-a "evaporat". :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonacel la masina de paine