Cozonac cu cacao si nuca

de Sim0na in Prajituri, 11 Apr 2012 | 4110 vizualizari

 

Aceasta este varianta mamei, cu care nu dau gres niciodata!!

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 kg faina 000
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 250 g zahar
  • 150-200 g ulei pentru framantat
  • 0,5 l lapte dulce
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • umplutura:
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri cacao
  • nuca tocata
  • uns:
  • galbenus
  • lapte dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao si nuca:

Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Drojdia se pune in putin lapte caldut. 

Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu laptele caldut (NU fierbinte) si ouale si incepe framantarea. Se adauga drojdia dizolvata si framantam. Incepem sa incorporam uleiul caldut, treptat, framantand bine. Framantatul se continua pentru cca 30 minute, incorporand tot uleiul. Se formeaza o bila care se lasa la crescut 1-2 ore, la loc caldut, fara curenti, vasul fiind acoperit cu un servet.

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Aluatul crescut se imparte in 4 bucati egale, fiecare bucata se intinde la o grosime de cca 0,8-1 cm, se presara umplutura si se ruleaza. Se impletesc cate doua rulouri, si se aseaza in tavi, unde se mai lasa la crescut 1 ora.

Se dau la cuptor, la foc potrivit pentru cca 1 ora. Cu 10 minute inainte de a scoate cozonacii, se ung cu un amestec de galbenus si lapte.

Au iesit 2 cozonaci frumosi si gustosi!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute