Pt aluat:
Pt umplutura
Pt uns:
Cernem faina intr-un castron incapator si ii facem o mica gaura in mijloc unde adaugam laptele caldut amestecam bine drojdia cu zaharul adaugam untul si smanatana si apoi galbenusurile si sarea si incepem sa framantam putin`.
Adaugam praful de sare,coaja de lamaie si mahalep si framantam un aluat nelipicios si elastic,lasam la loc cald pana acesta isi dubleaza volumul
Pt umplutura:Btem albusurile spuma cu zaharul,incorporam treptat nuca si apoi cacaua apoi ciocolata topita.
Impartim aluatul in 4 bucati
Luam una dintre bucati si o impartim iar in 2 ,intindem 2 foi pe care punem cateva linguri de umplutura si le rulam usor.
Impletim cele 2 foi si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, procedam identic si cu celalalte 3 bucati mari ramase.
Lasam sa mai creasca in tava pt 15 min apoi ungem cu oul desfacut cu putina apa si presaram susan.
Dam la cuptor(PREINCALZIT)foc mic pt 50-60 min sau pana se rumenesc usor.
1
Pt reusita unui cozonac e recomandat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei
2
Mahalep/mahalepi=condiment utilizat in industria patiseriei dar mai cu seama in cozonacul grecesc