Cozonac

de Lavinia in Dulciuri, 25 Dec 2012 | 4501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 3 pliculete drojdie uscata sau 3 cuburi drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 50 g faina
  • 100 ml lapte caldut
  • Aluat:
  • 8 galbenusuri+2 pt uns
  • 200 g zahar
  • 50 g zahar vanilat
  • coaja de la 2 lamai
  • 250 g unt
  • 400 ml lapte+2-3 linguri pt uns
  • faina cat cuprinde(cca. 1 kg )
  • umplutura:
  • 500 g nuci macinate
  • 6 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g zahar pudra
  • cateva picaturi esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Am pregatit de seara toate ingredientele la temperatura camerei.

Am facut maiaua din drojdie ,zahar,faina si lapte caldut si am lasato la dospit de 3 ori.

Am frecat galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Separat intr-un bol mare am cernut faina cu o lingurita de sare.

Am facut o adancitura in mijloc si am pus maiaua,galbenusurile frecate cu zahar,laptele caldut si untul topit.Am framantat aluatul timp de 25-30 de min si l-am lasat la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop.

Intre timp am pregatit umplutura.Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul ,cacaua,nuca si esenta.

Am impartit aluatul in 2 .Am intins o foaie mare de cca. 0.5 cm ,am pus jumatate de umplutura si am rulat strans.La fel am procedat si cu celalalt cozonac.

Am pus cozonacii in tavi tapetate cu folie si i-am mai lasat la dospit 30 de min.Am uns cozonacii cu galbenus de ou si lapte si i-am introdus la cuptor la foc mic pentru cel putin 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]