Am pregatit de seara toate ingredientele la temperatura camerei.
Am facut maiaua din drojdie ,zahar,faina si lapte caldut si am lasato la dospit de 3 ori.
Am frecat galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Separat intr-un bol mare am cernut faina cu o lingurita de sare.
Am facut o adancitura in mijloc si am pus maiaua,galbenusurile frecate cu zahar,laptele caldut si untul topit.Am framantat aluatul timp de 25-30 de min si l-am lasat la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop.
Intre timp am pregatit umplutura.Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul ,cacaua,nuca si esenta.
Am impartit aluatul in 2 .Am intins o foaie mare de cca. 0.5 cm ,am pus jumatate de umplutura si am rulat strans.La fel am procedat si cu celalalt cozonac.
Am pus cozonacii in tavi tapetate cu folie si i-am mai lasat la dospit 30 de min.Am uns cozonacii cu galbenus de ou si lapte si i-am introdus la cuptor la foc mic pentru cel putin 1 ora.