Coulis de capsuni

de AlexTeacher in Dulceata / Gem, 13 Mai 2015 | 7386 vizualizari

 

Coulis este un sos gros, preparat din legume sau fructe si trecut prin sita. Coulis-ul de capsuni este delicios alaturi de un croissant proaspat sau poate fi ingredientul cheie dintr-un desert cu care vrei sa impresionezi. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Incercati aceasta minunatie daca tot a venit sezonul capsunelor ! :D

 

INGREDIENTE

    • Garrone/Cherry/Martini rosu – 200 ml
    • Capsuni – 800 g – 1 kg
    • Cardamon boabe – 4 buc
    • Anason stelat – 1 buc
    • Baton de scortisoara – 1 buc
    • Bobite de ienibahar – 4 buc
    • Fulgi de chilly – 2 – 3 fulgi
    • Coaja rasa de la o 1/2 portocala
    • Pastaie de vanilie – 1/2 buc
    • Zahar gelifiant – 150 g
    • Otet cu ghimbir si miere – 50 ml
    • Gellfix – 1/2 pachet
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coulis de capsuni:

  • Adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii de chilly si pastaia de vanilie intr-un infuzor;

  • Adaugati Garrone/Cherry/Martini rosu impreuna cu otetul cu ghimbir si miere la redus, pe foc – tot aici in procesul de reductie, adaugati si infuzorul;

  • Blendati bine capsunile cu ajutorul lui Breville Hand Blender;

  • In momentul in care lichidul s-a redus in proportie de 3/4 adaugati capsunile blendate si lasati-le sa fiarba la foc mic pana se mai incheaga (apa se va evapora, iar aroma se va simti mult mai intens) – nu uitati sa amestecati din cand in cand in ele ca sa evitati lipirea;

  • Spre sfarsit adaugati zaharul gelifiant si gellfix-ul si incorporati-le bine pana se dizolva;

  • Opriti focul si lasati coulis-ul sa se raceasca;

  • Odata racit, puneti-l in frigider si serviti-l dupa cca 3-4 ore – este senzational dimineata, pe un sandwich, un croissant sau atunci cand doriti sa decorati un tort;

 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coulis de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

21.02.2016, 18:14

kytz 1

31.05.2017, 10:44

Ce bine arată croissantul, ce bine arată sosul! 🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓

oanapl 1

31.05.2017, 16:51

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta