Cotlet de porc, umplut

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 3 Ian 2011 | 20155 vizualizari

 

O reteta by Laura Laurentiu. Eu am facut cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati mari cotlet de porc (aprox. 3 kg)
  • amestec pentru carnat, aprox 800-900 gr.(carne de porc, carne de vita, tocate, in care am pus usturoi, sare, piper, putina apa)
  • 3-4 teline, micute (doar radacina)
  • doua mere
  • 3 cepe
  • 3 morcovi mari
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc, umplut:

Bucatile de cotlet se curata de grasime, de pielite si se strapung cu un cutit bine ascutit, lung, pana obtinem doua buzunare in interiorul lor.

Cu amestecul pentru carnat umplem bine, bine aceste buzunare . Eu m-am folosit de o lingura lunga de lemn cu coada usor rutunjita.

Trebuie sa presati bine compozitia, sa nu se desfaca la taierea cotletului dupa preparare.

Un morcov se feliaza in felii lungi si subtiri. Se fac orificii in cotlet , cu un cutit subtire si se introduce morcovul.

Legumele si marul se curata si se taie in bucati mari.

Intr-un vas termorezistent le asezam toate si desupra asezam bucatile de cotlet condimentate cu sare, piper si boia.

Adaugam vinul si apa cat sa ajunga pana la jumatatea tavii.

Acoperim cu folie de aluminiu si bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade.

Lasam o ora, ferim cu grija folia, invartim cotletul pe cealalta parte , acoperim din nou cu folia si mai dam pt o ora la cuptor.

Scoatem folia si mai lasam pe fiecare parte pana se rumeneste frumos.

E un deliciu, carnea se prepara in aburul legumelor, nu este pic de grasime.

Se scoate cotletul, se pastreaza la cald iar tot ce ramane in tava se paseaza cu blenderul obtinand un sos DELICIOS!

Se serveste dupa preferinte alaturi de: piure, orez, fasole verde, mazare, sau se taie rece pe un platou cu aperitive.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc, umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu orez si legume la cuptor