Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

de AlexTeacher in Reteta de vedeta, 8 Ian 2016 | 5942 vizualizari

 

Cartofii gratinati sunt senzationali daca ai un cascaval pe masura...iar iepurele este gatit impecabil daca ai un Sous Vide...ce sa mai, viata e mirobolanta ! 

 

INGREDIENTE

    • Cotlet de iepure – 2 buc
    • Cidru cu aroma de fructe de padure – 200 ml
    • Pastaie de vanilie – 1/2 buc
    • Pastarnac – 5 buc
    • Stock de vita (supa concentrata de oase de vita) – 200 ml
    • Cartofi – 7-8 buc
    • Rosii cherry – 15-20 buc
    • Busuioc proaspat – 5-6 frunze
    • Merisoare deshidratate – 100 g
    • Boabe de ienupar – 3-4 buc
    • Lemongrass – 1/2 buc
    • Unt la temperatura camerei- 1 lingura
    • Faina – 1 lingura
    • Ulei de masline – 100 ml
    • Cascaval Delaco – 150 g
    • Boia dulce – 1 lingurita
    • Maghiran uscat – 1 lingurita
    • Piper cayenne – 1/2 lingurita
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie:

  • Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar;

  • Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;

  • Pune-l intr-o punga Food Saver si videaza-l;

  • Incalzeste Sous Vide Supreme la 65 de grade Celsius si lasa iepurele acolo cca 3 ore;

  • Taie cartofii in 4 si pune-i intr-un bol – stropeste-i apoi cu ulei de masline;

  • Amesteca boia cu piper cayenne, maghiran uscat, sare si piper si condimenteaza bine cartofii;

  • Pune-i intr-o tava cu hartie de copt si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius;

  • Odata gatiti, scoate tava, pune cascaval Delaco ras pe cartofi, si mai lasa-i la cuptor 4-5 min pana se gratineaza;

  • Curata bucatile de pastarnac si pune-le pe foc la fiert in apa cu putina sare si 1/2 pastaie de vanilie (cu tot cu semintele);

  • Dupa ce-au fiert bine, iar apa a scazut considerabil, strecoar-o si las-o la racit;

  • Scoate iepurele si pune-l si pe-acesta intr-o tava cu hartie de copt, impreuna cu rosiile si busuioc pe alocuri;

  • Stropeste totul cu putin ulei de masline si introdu tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru cateva minute, pana se rumeste totul;

  • Scoate tava si lasa iepurele cca 5 minute la odihnit;

  • Pune cidru pe foc, si adauga merisoarele deshidratate;

  • Cand cidrul s-a mai redus adauga apa cu aroma de pastarnac si vanilie si stock-ul de vita si lasa sa fiarba pana se intensifica aroma;

  • Intr-o alta craticioara prajeste putin faina in unt si apoi pune-o peste sos;

  • Amesteca cu ajutorul unui tel pana ce acesta se ingroasa;

  • Pune sos din abundenta peste iepure si serveste cu cartofii gratinati cu cascaval Delaco si rosii coapte cu busuioc;

    Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor