Hello! pe cei care n-au servit inca cina, ii astept cu niste cosulete-aperitiv tare gustoase!
Aluat:
Umplutura:
Prepararea aluatului:
-cernem faina intr-un bol, adaugam praful de drojdie,oul,zaharul,sarea si laptele caldut. Amestecam energic (cca 10 min) si incorporam pe rand uleiul.
Intindem o foaie subtire, decupam cu un pahar cerculete de aluat si le asezam in formele de briose. Lasam la dospit cca 15 / 20 minute.
Din aluatul care a picat la decuparea cercurilor intindem alta foaie si decupam tortile cosuletelor (cu o forma de biscuiti in forma de semiluna).
Asezam aceste semilune pe hartie de copt intr-o tava si dam la cuptor cca 10 min.
Revenim la cosulete, dupa timpul de dospire umplem cosuletele cu cate o jumatate de lingurita pasta de rosii, cate o maslina, putina branzica topita, ardei tocat marunt si deasupra presaram cascaval ras.
Inainte de a da tava la copt, nu uitam sa finisam cosuletele cu tortile aferente, implantand cate o semiluna in fiecare forma de briosa.
Se coc timp de aprox. 40 min. la temperatura moderata.
Pofta buna!
1
se servesc cu legume proaspete sau langa un pahar de suc de rosii.