Un aperitv deosebit
Cosuletele :
Razuim cascavalul si pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cate o lingura de cascaval razuit. O intindem bine si dam la cuptor incins pana cand se topeste si prinde pe margini o culoare aurie.
Scoatem din cuptor si cat sunt calde rotitele le asezam in forme de briose sau de tarta si lasam la racit . Trebuie aranjate cu degetele astfel incat sa formeze cosulet.
Atentie sa nu va ardeti pentru ca trebuie lucrat cu ele fierbinti, altfel nu se vor forma cosuletele .
Eu pe o tava mare de cuptor am pus 6 gramajoare de cascaval , lasand loc intre ele , ca sa nu se lipeaca .
Pana cand se racesc cosuletele facem salata
Surimii il desfacem (fiecare bastonas este asamblat individual intr-o folie) si il taiem cubulete , de preferinta nu foarte mici dar nici mari .
Porumbul il clatim cu putina apa rece si il punem la stors in strecurator
Ceapa verde o facem si pe ea bucatele mici , la fel si oul fiert si racit . Taiem si avocado. Avocado trebuie stropit din abundenta cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Amestecam totul intr-un bol (surimi, ceapa, porumb, iaurt, ou, avocado ) si asezonam dupa gust cu sare si piper.
Umplem cosuletele cu aceasta salata si avem un aperitiv deosebit atat ca si aspect cat si ca gust .
1
cascavalul se poate face si in tigaie
2
se pot umple aceste cosulete cu orice fel de salata