Am mai avut in congelator un pachet de aluat foietaj si ma tot gandeam ce sa fac cu el,sa fie si bun si deosebit dar si dulce si sa se faca relativ rapid.Pentru ca de dimineata am fost la piata am luat cateva piersici dar si o smantana pentru ca vroiam sa fac o ciorba de salata dar…nu am gasit salata asa ca din smantana am facut frisca. :)
Aluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am tapetat cu putin unt pe interior si apoi am pus felii subtiri de piersici (cam 3-4 felii in fiecare cosulet).Am pus putin zahar peste piersici si am dat tava la cuptor pana aluatul s-a copt.
Intre timp am mai taiat cubulete celelalte piersici…cam 4 buc,am luat o tigaie in care am pus unt si piersicile cubulete,zahar vanilat si putina esenta de vanilie si am pus la foc unde am lasat pana s-au caramelizat piersicile. Am scos apoi piersicile si le-am dat deoparte sa se raceasca.
Smantana din piata am batut-o cu mixerul pana s-a facut o delicioasa frisca,am adaugat si putin zahar in ea si apoi o lingura de branza ricotta si amestecul astfel format l-am dat la frigider pana cand s-au racit cosuletele.
Am umplut apoi cosuletele cu dulceata de piersici si crema de branza ricotta cu frisca.A fost tare bun…si cam putin
Pofta mare!