O reteta foarte delicioasa si aromata. Prepararea merelor am vazut la o emisiune de la tv si mi sa parut interesant . Sper sa va incant si pe voi cum mi-am incantat si restul familiei.
Umplutura
Cernem faina intr-un bol. Incazim laptele cu iaurtul , dar nu il incalzim tare pentru a nu se branzi iaurtul. Topim untul si il lasam la racit. Drojdia o dizolvam cu un pic de lapte si o turnam peste faina, adaugam tot laptele amestecat cu iaurtul si incepem prin a framanta si a incorpora fiecare ingredient. Cand am obtinut un aluat omogen adaugam cele 2 lingurite de ulei si mai continuam sa framantam cateva minuntele. lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura de mere: spalam merele si le taiem feliute. Intr-o tigaie punem apa cu zaharul si cuisoarele si lasam la fiert pina se topeste zaharul , cand s-a topit zaharul adaugam vinul si cand a dat primul clocot scoatem cuisoarele si adaugam merele , scortisoara si lasam sa fiarba. Cand sant gata lasam merele la racit.
Cand aluatul a crescut formam bilute , pe planseta infainata , intindem foi, nici groase si nici foarte subtiri.
Pregatim formele pe care le tapetam cu unt sau ulei, asezam foile de aluat si le umplem cu merele, strangem aluatul precum un cosulet. Le mai lasam la crescut 15 minunte si le coacem la foc mediu in cuptorul incalzit, la foc mediu pana se rumenesc usor.