Costita cu cartofi in sos alb

de adnas54 in Porc, 26 Feb 2010 | 5788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi
  • 2 foi de dafin
  • 8 fasii de costita
  • Sosul alb:
  • 2 lg. de faina
  • 50 gr margarina
  • lapte, smantana
  • nucsoara
  • sare, piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita cu cartofi in sos alb:

Dupa decojire, cartofi se taie rondele egale, potrivit de groase. Se aseaza in oala si se pune apa peste ei cat sa-i acopere. Adaugam sare si 2 foi de dafin. Lasam la foc potrivit sa scada.

Cand sunt aproape gata, pregatim intr-o tigaie un sos alb, bechamel, din margarima, faina, lapte si smantana. Condimentam cu sare, piper alb si nucsoara. Se tastoarna peste cartofi si se mai lasa putin. Daca cartofi au mai avut apa, aceasta se scurge, pentru a nu subtia prea tare sosul.

In paralel prajim si fasiile de costita. Eu inainte de prajire le oparesc putin in apa calda, ca sa nu se "stanga" la prajit. Un secret de bucatarie, dar care are efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita cu cartofi in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu jumari