Coronita impletita cu ciocolata

de Criss in Dulciuri, 30 Apr 2014 | 5238 vizualizari

 

Mereu am spus ca nu ne plac foarte tare cozonacii, insa se pare ca suntem pe cale sa ne schimbam preferintele. :) Cozonacul acesta pufos, aromat, delicios, practic s-a topit , a disparut ca prin farmec. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -450 g faina 000
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 praf de sare
  • -100 g zahar
  • -2 galbenusuri de ou + 1 ou intreg
  • -50 g unt moale
  • -3 linguri ulei
  • -150 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • -50 g unt moale
  • -4 linguri zahar pudra
  • -2-3 linguri cacao
  • -esenta de rom
  • -2 albusuri
  • -3-4 linguri amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita impletita cu ciocolata:

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora.

Intre timp preparam crema. Amestecam untul moale cu zaharul pudra ,cacao, esenta de rom. Adaugam cele doua albusuri nebatute si amidonul. Amestecam bine pana rezulta o crema ptrivita, nu foarte moale, sa nu curga.

Aluatul il impartim in trei parti egale si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.  Ungem cu crema de ciocolata, (pe una dintre foi am presarat si nuca macinata) rulam si impletim  rulourile formate. Coronita astfel formata o asezam intr-o tava de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina. Ungem coronita cu galbenus, presaram zahar deasupra si lasam la dospit inca minim 30 minute, dupa care coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute .

E foarte pufos, delicios, aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita impletita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cafea