Ce poate fi mai minunat decit sa-ti trezesti familia sambata dimineata cu miros imbietor de placintele si cornuri delicioase cu ciocolata?!!....si apoi prgatiti sa paseasca intr-o noua zi plina de peripetii.....
punem faina la loc cald 10 minute,facem loc in mijlocul fainii,pregatim maiaua din 125 ml lapte o lingura drojdie si una de zahar si 3 linguri faina
punem amestecul in mijlocul fainii acoperim cu un prosop si lasam 6 minute sa creasca
.restul de lapte cald se amesteca cu zaharul ramas ,untul ,coaja de portocala si se pune in faina .
framantam aluatul si-l lasam sa creasca pina isi dubleaza vol.
cam 45 minute.
pt papucei intindem o foaie patrata si taiem patratele, punem umputura de brinza lipim 2 colturi opuse si punem in tava
lasam la crescut 30 minute si dam la cuptor unse cu ou amestecat cu lapte,15 minute la 180 grade,pina se rumenesc,apoi scoatem si ungem cu mierea amestecata cu apa de flori sau pur si simplu cu apa calduta.
pt cornulete foaia este rotunda taiata in 6 triunghiuri unse pe toata suprafata cu nutela si rulate de la baza spre vf.
la fel ,30 min in tava la crescut apoi la cuptor si unse la final cu miere si acoperite cu prosop.
pofta buna