Nu sunt foarte aspectoase dar fiind o reteta de post sunt foarte gustoase cel putin mie asa mi-au iesit
Faina se pune intr-un lighean.
peste faina se pune zaharul,margarina,zaharul vanilat,coaja de portocala si esenta de lamaie.
drojdia se pune intr-o farfurie si se amesteca cu 1 lingura zahar si o lingurita ulei bine bine apoi se pune in lighean peste faina.
se pune apa si incep sa se framante toate .
aluatul trebuie sa fie tare ca si cel de placinte.la urma se pune putin ulei in mana si se mai framanta 2 minute aluatul.se lasa la dospit pana este crescut aluatul.
nuca se amesteca cu esenta de rom si gemul ,daca nu e suficient de tare umplutura se mai pune niste nuca.
intr-un ibric se pun 2 linguri de zahar la caramelizat si cand e caramelizat se pune o canita apa si se amesteca pana se dizolva bine zaharul.
cand aluatul e crescut se iau bucatele ,se intind cu sucitorul,se pune umplutura,se ruleaza,se dau forma ca o semiluna si se pun in tava ,care e cu hartie de pergament.
si tot asa pana se termina aluatul.se ung cu zaharul caramelizat si se dau la cuptorul incalzit.
dupa 15 min se scoate si se mai dau o data cu zaharul caramelizat si se dau iar la cuptor pana sunt gata.
cand sunt gata,se scot de la cuptor,se face un amestec din apa,ulei si miere si se da peste cornuri iar la urma se pudreaza cu zahar pudra.
POFTA BUNA.!