Cornuri cu gem si rahat

de Bianca20 in Dulciuri, 8 Aug 2015 | 5973 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500-550 g. faina;
  • 20 g. drojdie proaspata;
  • 3 galbenusuri;
  • 1 ou intreg;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. unt;
  • 100 g. zahar;
  • coaja de la o lamaie;
  • un praf de sare;

Umplutura:

  • 100 g. gem de prune;
  • 150 g. rahat;
  • zeama de la o jumatate de lamaie;

In plus:

  • 1 galbenus;
  • 3 lg. apa;
  • 2 lg. ulei;
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem si rahat:

 Aluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste faina. Galbenusurile si oul intreg se mixeaza cu praful de sare si restul de zahar. Se adauga laptele putin caldut si se toarna peste faina. Se framanta usor si se mai adauga faina, daca mai este nevoie. Se pune si untul moale si se framanta timp de 6-10 minute pana se obtine un aluat usor lipicios, dar usor de modelat, putin mai moale decat ca cel pentru paine. Se acopera cu un prosop sau folie alimentara si se lasa la crescut timp de 60 de minute.

   Intre timp, se face umplutura. Rahatul se taie cubulete si se adauga peste el zeama de lamaie si gemul. Cand a crescut aluatul, se unge blatul de lucru cu ulei. Se pune aluatul si se intinde o foaie rotunde de 6-8 mm grosime. Se taie in doua, fiecare parte se taie si ea in doua si tot asa pana rezulta 16 parti triunghiulare. Se pune o lingurita de umplutura pe partea mai lata si se ruleaza. Se pun in tava si se las la crescut inca 30 de minute. Galbenusul ramas se amesteca cu apa si se ung cornurile dupa trecerea timpului. Se dau la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti folosi si drojdie uscata, pe care o amestecati cu o lingura de zahar si cu 2-3 linguri de lapte caldut;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu gem - 900