Cornuri cu gem

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 21 Mar 2011 | 4788 vizualizari

 

Si pentru ca am ajutor de nadejde acum, m-am incumetat sa fac si niste cornuri cu drojdie...eu nu prea ma impac bine cu ea, pentru ca n-am rabdare sa framant, insa mixerul face acum toata treaba asa ca ne-am impartit atributiile si ne-am pus la facut cornuri.

 

INGREDIENTE

  • 500- 550 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 1 cub de margarina/unt
  • 6 linguri de miere
  • gem de prune
  • sare
  • o lingurita cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si sarea si incepem sa framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, in cazul meu pana cand aluatul nu se lipeste de peretii bolului. Lasam aluatul sa creasca o ora la caldura.

Dupa ce a crescut intindem o foaie rotunda, o taiem in 4 parti egale, apoi fiecare parte in 2. Punem gem pe partea mai mare si incepem sa rulam. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le mai lasam inca 20 de minute sa mai creasca. Apoi le ungem cu miere si presaram susan peste ele.

Dam la cuptorul preincazit cam 15 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem de mure