Cornuri Bratislava / Pozsony kifli

de Panacris in Dulciuri, 22 Iun 2014 | 3125 vizualizari

 

Ei, deja am progresat! ;) Se pare că acum, întradevăr am dat de gustul cornurilor de Bratislava;) Dar sincer, pentru noi astea sunt cornulețe:D, cornurile sunt mult mai mari;) Hai că ”iar o dau de gard”! Sunt o bunătate! S-au crăpat la suprafață și întradevăr au altă textură interioară:) Gaby, mulțumesc pentru criticile constructive :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • făină albă de grâu Băneasa 600 g.
  • ou de găină 1 bucată,
  • ou de rață 1 bucată,
  • unt 65% grăsime 200 g.,
  • zahăr pudră 50 g.,
  • lapte grăsime 2% 200 ml.
  • drojdie uscată 2 linguri,
  • sare iodată 2 g.,
  • Pentru umplutură:
  • mac 100 g,
  • zahăr pudră 75 g,
  • apă 75 ml.,
  • stafide cca 25 g.
  • Pentru decor:
  • ou de rață 1 bucată
Portii: 34
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava / Pozsony kifli:

Laptele se pune într-un vas termorezistent, se adaugă untul  tăiat cubulețe și se pune la topit, în cuptorul cu microunde cca. 90 de secunde. Cei ce nu agreează microundele, pot topi laptele și untul  într-u vas cu fund dublu pe aragaz.

În cuva mașinii de pâine se pun în ordinea următoare: laptele cu untul  topit, ouăle, făina, sarea,  zahărul și drojdia. Se selectează programul de frământare, ce durează cca 30 de  minute, apoi aluatul se csoate, se pune pe o farfurie înfăinată și se lasă la dospit, de data asta la rece, îm frigider cca. 30 de minute.

Pentru umplutură, se topește zahărul în apă, la foc mic, până ce se obține un sirop consistent, apoi se adaugă macul și stafidele, lăsându-sse la fiert ptr cca. 10 minute până ce se omogenizează toate ingredientele și macul se umflă.

Se scoate aluatul de la rece, se împarte în cca. 34 de biluțe de cca 32 de g. ce se întind în formă elipsoidală, adică un oval prelungit ;)  se pune câte o linguriță de umpultură;) Recunosc, că o parte am umplut-o și cu Nutella, la cererea Zmeilor mici, și una cu dulceață de prune la cererea lui TataZmeu, se rulează ca și un trabuc și li se dă formă de potcoavă;) .

Cornurile ( de fapt cornulețe!)  obțintute se așează pe o tavă, tapetată cu foaie de pergament, se ung cu ou gălbenuț de ou, lăsându-se cca. 10 minute să se usuce,  apoi se ung cu albușul de ou. Probabil că aici am greșit din nou :D, am bătut un pic albușul, cred că ar fi trebuit să-l las ca atare ;)  Apoi tăvile cu cornulețe se  pun la copt, cca. 45 de minute la foc mediu (primele 10 minute la 250 grade, apoi la 180 grade!). După ce trec testul scobitorii, se scot din cuptor și se lasă la răcit.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava / Pozsony kifli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu mac