Cornulete pufoase cu gem reteta simpla si gustoasa sunt un desert tradițional românesc, cunoscut și apreciat în întreaga țară pentru gustul lor delicat și textura lor ușoară și aerată. Aceste mici rulouri dulci sunt umplute cu gem de diverse arome și sunt adesea servite cu ceai sau cafea, fiind ideale pentru orice moment al zilei.
Prepararea cornulețelor pufoase cu gem implică utilizarea unor ingrediente simple și accesibile, precum făină, unt, zahăr și lapte, alături de gemul preferat. Procesul de preparare este unul care necesită răbdare și atenție la detalii, dar rezultatul final merită din plin efortul.
Cum se prepara Cornulete pufoase cu gem reteta simpla si gustoasa
Faina o punem intr-un castron, adaugam zaharul, oul, aromele. Incalzim laptele si adaugam o lingurita zahar si cubul de drojdie. Cand drojdia s-a dizolvat si laptele incepe sa se umfle, turnam cate putin peste faina si incepem sa framantam aluatul. Adaugam si untul moale si framantam pana nu se mai lipeste de vas sau de mana.
Lasam 30 minute sa creasca dupa care impartim aluatul in 4-5 bile egale. Din fiecare bila facem 8 triunghiuri. Punem o lingurita gem dupa care rulam din exterior spre interior. E bine sa folosim un gem mai gros, care sa nu curga. Eu am pus gem de zmeura si gem de visine pe care l-am amestecat cu nuci prajite. Am uns cornuletele cu galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte. Punem tava in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute.
Pudram cornuletele cu zahar vanilat. Sunt delicioase langa o cafea sau ice tea. Recomandam si cornulete cu bors