Cornulete fragede cu rahat

de babi5 in Prajituri, 8 Feb 2014 | 54893 vizualizari

 

Am facut si un desert mai rustic, mai ca la sat ,dar bun zic eu .....ca sa ma laud .. lauda-te gura ca ete pumnul:)).Nu glumeam chiar sunt bune

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina (Unirea am folosit eu )
  • 2 linguri untura
  • 1 fiola esenta lamie
  • 1 praf copt
  • 350 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 cutie cu smintina (200 gr, )
  • 1 praf sare
  • 1 zahar vaniliat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu rahat:

Amestecam faina cernuta cu praful de copt , dupa care adaugam margarina si untura si frecam bine impreuna cu faina.

Adaugam galbenusurile de ou,200 gr.zahar (il macinam ),esenta de lamaie si smintina.

Framintam pina obtinem un aluat suficient de elastic sa poata fi intins  (daca mai trebuie faina mai adaugam sau daca mai trebuie adaugam putin lapte,  depinde de calitatea fainii ), la mine nu a trebuit .

Apoi acoperim aluatul cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.

Scoatem aluatul de la rece, rupem cite o biluta cit o mingiuta mai mica  apoi o intindem sub forma de cerc.

Impartim cercul in patru apoi formam triunghiuri.

Punem umplutura la baza triunghiului apoi rulam de la baza catre virf formind cornulete pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt . Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si  lasam pina cornuletele devin aurii.

Scoatem din cuptor  si pudram cu zahar praf aromat cu zahar vaniliat .

Sunt bune tare  pofta buna si spor la treaba.

Cu drag de la Mala pentru voi ..

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar  pudra cu aroma de vanilie

2

Sau se pot trage printr-o  glazura de ciocolata pe jumatate cornulet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

victoria47 1

15.06.2014, 09:06

In loc de zahår måcinat nu pot folosi zahår pudrå ?

babi5 1

15.06.2014, 10:52

Cum sa nu tot aia este Eu ls-m macinst findca rste msi ieftin multumesc de prezenta: si comentariu

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 20:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu rahat