Am facut si un desert mai rustic, mai ca la sat ,dar bun zic eu .....ca sa ma laud .. lauda-te gura ca ete pumnul:)).Nu glumeam chiar sunt bune
Amestecam faina cernuta cu praful de copt , dupa care adaugam margarina si untura si frecam bine impreuna cu faina.
Adaugam galbenusurile de ou,200 gr.zahar (il macinam ),esenta de lamaie si smintina.
Framintam pina obtinem un aluat suficient de elastic sa poata fi intins (daca mai trebuie faina mai adaugam sau daca mai trebuie adaugam putin lapte, depinde de calitatea fainii ), la mine nu a trebuit .
Apoi acoperim aluatul cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.
Scoatem aluatul de la rece, rupem cite o biluta cit o mingiuta mai mica apoi o intindem sub forma de cerc.
Impartim cercul in patru apoi formam triunghiuri.
Punem umplutura la baza triunghiului apoi rulam de la baza catre virf formind cornulete pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt . Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam pina cornuletele devin aurii.
Scoatem din cuptor si pudram cu zahar praf aromat cu zahar vaniliat .
Sunt bune tare pofta buna si spor la treaba.
Cu drag de la Mala pentru voi ..
1
Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie
2
Sau se pot trage printr-o glazura de ciocolata pe jumatate cornulet.