Cornulete fragede

de ione21 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 44894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 gr de osânză de porc crudă, măcinată
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 de ml de iaurt smântână
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură esenţă vanilie
  • 250-300 gr făină, în funcţie de calitate

Mai avem nevoie de:

  • Umplutură după gust: gem consistent, acrişor, de prune, nucă măcinată amestecată cu bezeaua albuşurilor rămase, rahat
  • Făină pentru presărat planul de lucru
  • Zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Într-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie; Se mixează până când se omogenizează complet; Se adaugă smântâna şi se mixează încă 2-3 minute; Se adaugă câteva linguri de făină şi se încorporează la început cu mixerul pe viteză mică, apoi se adaugă treptat toată făina şi se începe să se framânte rapid;

Cantitatea de fâină, după cum am specificat în lista ingredientelor, poate varia uşor în plus sau în minus în funcţie de mărimea gălbenuşurilor; Se frământă rapid, fară a insista prea mult (dacă se framântă în exces nu vor mai fi atât de fragede cornuleţele) până când se formează un aluat care se desprinde de pe mâini; Aluatul se înfoliază cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute;

Aluatul răcit se împarte în două şi se întind, cu ajutorul sucitorului, două foi subţiri (3-4 mm), pe planul de lucru presărat cu făină; Aluatul se împarte în pătraţele şi pe fiecare se aşează umplutura dorită.

TIPS-URI

1

*** Rezultă 60 de bucăţi de mărime medie, se pot face şi mai multe sau mai puţine, în funcţie de dimensiunea care li se dă, din aceleaşi ingrediente

2

*** În loc de osânză am folosit untură pentru că nu am avut, iar în loc de smântănă se poate folosi iaurt ca să nu fie aşa de grase

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

25.01.2014, 23:58

gogho 1

15.03.2014, 20:03

adevarate! doar o sesizare mica am: "tipsuri" nu stiu ce inseamna ca nu vorbesc engleza dar stiu limba romana. se spune "ponturi"! sau "sfaturi"! understood?

babi5 1

18.12.2014, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete pufoase cu gem