Pentru rețeta 1100 din portofoliul Panacris ;), am reușit să aduc un desert clasic și la îndemâna oricui ;) După cum mă/ne știți, noi nu suntem prea ”cremoși” ;) Dulciurile clasice sunt pe gustul nostru. P.S. Cam puține au ieșit :D Data viitoare voi face porție dublăăăă ;)
Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț, cca. 30 de minute.
Între timp, macul se macină cu mașina special, uitați de râșnița de măcinat cafea. Clasica mașină manual de măcinat semințe, e cea mai bună, am redescoperit-o de curând ;) Macul măcinat se pune într-un vas cu fundul mai gros, se adaugă zahărul și laptele și se pune la fiert la foc mic, până se omogenizează și se obține o cremă mai grosuță.
După timpul de odihnă, aluatul se întinde în formă de cerc care apoi se porționează, în felii. Umplutura de mac se pune triunghiurilor, apoi se rulează.
Cornulețele se ung cu albuș de ou și se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la foc mediu, cca. 190 grade C.
Spor și poftă bună!