Sunt cele mai bune cornulete mancate si facute ever:)
- Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde o foaie subtire. Cu mana ungem foaia cu untura topita si presaram cu putina faina, apoi impachetam aluatul in 4..Dam la rece 30 minute si repetam : intindem o foaie si o ungem si presaram cu faina; repetam de 3 ori acest procedeu si impachetam aluatul in folie alimentara si dam la rece la frigider pt 4 ore.
- Scoatem din frigider si impartim aluatul in parti egale (cca 6) - intindem foi subtiri pe care le taiem in patratele. Se umplu cu crema de mac si se dau forma de cornulete.
- Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Se tin pana se rumenesc usor deasupra. Se scot si dupa 5 minute le putem pudra cu zahar pudra.
Pentru umplutura: macinam macul si il amestecam cu zahar si vanilie, coaja de lamaie si putin lapte fierbinte.; separat facem un gris cu lapte fiert si amestecam cu macul. Cand e rece se amesteca cu albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar.
Sunt deosebit de bune, sfaramicioase sis e topesc in gura .