Cornulete

de getix in Prajituri, 17 Mar 2013 | 4899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura
  • 1 cana bors sau apa minerala
  • drojdie cat o nuca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou
  • rahat, gem, nuca pt umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete:

Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala  calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia  restul de apa minerala rece, untura, zaharul vanilat, oul si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se formeaza un aluat care se desprinde usor de pe peretii vasului ( aluatul trebuie sa aibe consistenta unei plasteline). Se  pune alauatul  la frigider (ideal ar fi sa le framantam de seara si sa le coacem a 2-a zi), dar daca nu avem timp este de-ajuns 1-2 ore de stat la rece.Dupe ce s-a  odihnit aluatul se  imparte in patru. Se intinde o foaie subtire, se taie in raza, se pune umplutura apoi se ruleaza. Se introduc la cuptor pt cca 10 min . Se pudreaza cu zahar vanilat .

Au iesit in jur de 50 de cornulete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete