Cornulete

de getix in Prajituri, 17 Mar 2013 | 5126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura
  • 1 cana bors sau apa minerala
  • drojdie cat o nuca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou
  • rahat, gem, nuca pt umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete:

Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala  calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia  restul de apa minerala rece, untura, zaharul vanilat, oul si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se formeaza un aluat care se desprinde usor de pe peretii vasului ( aluatul trebuie sa aibe consistenta unei plasteline). Se  pune alauatul  la frigider (ideal ar fi sa le framantam de seara si sa le coacem a 2-a zi), dar daca nu avem timp este de-ajuns 1-2 ore de stat la rece.Dupe ce s-a  odihnit aluatul se  imparte in patru. Se intinde o foaie subtire, se taie in raza, se pune umplutura apoi se ruleaza. Se introduc la cuptor pt cca 10 min . Se pudreaza cu zahar vanilat .

Au iesit in jur de 50 de cornulete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

getix 1

18.03.2013, 18:20

Multumesc simona, chiar au fost bune, s-au epuizat foarte rpd !

diana_k 1

21.03.2013, 10:39

getix 1

21.03.2013, 20:45

multumesc Diana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu nutella