Le-as putea numi "cornuletele copilariei mele". Este o reteta pe care mama o facea destul de des, iar noua ne placeau foarte mult. Nu le-am facut pana acum pentru ca ramasesem cu impresia ca dureaza foarte mult :). Azi mi-am amintit si de ce dura mult: pentru ca mama nu facea niciodata o singura portie...Asa se intampla la familii numeroase (trei persoane cu tot cu mama... hihihi).
Dar sa revenim la cornuletele noastre. Nu sunt chiar atat de complicat de facut si sunt fragede si foarte bune.
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si usor de modelat. La nevoie se mai adauga faina.
Intindem aluatul pe masa bine infainata in foaie subtire. Cu rola zimtata taiem patrate cu latura de 5- 6 cm.
Intr-un colt punem o bucatica de rahat sau un sfert de miez de nuca si rulam formand un cornulet.
Se aseaza cornuletele in tava unsa cu unt si se coc la foc mediu pana se rumenesc usor pe margini.
Fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.