Cornbread (Paine cu faina de porumb)

de Brindusa in Piine, 14 Dec 2010 | 9911 vizualizari

 

Aceasta paine dulce, facuta cu praf de copt, nu cu drojdie, e foarte populara in sudul USA. Faina de porumb nu e malaiul nostru pentru mamaliga, ci un malai foarte fin. Eu l-am gasit la magazinele cu produse naturiste.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina de porumb
  • 120 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 ml kefir (sau iaurt sau lapte)
  • 1ou
  • 10 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornbread (Paine cu faina de porumb):

Pentru o tava de aproximativ 20 cm x 35 cm

Porneste cuptorul la 190 C (tare) Intr-un castron amesteca ingredientele uscate ( fainurile, zaharul, praful de copt) Intr-un castron mai mare bate putin oul, adauga uleiul si amesteca putin. Adauga kefirul. Omogenizeaza. Pune ingredientele uscate peste cele umede. Omogenizeaza Toarna compozitia in tava unsa cu unt. Coace 15- 20 minute (poti face testul scobitorii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornbread (Paine cu faina de porumb)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]