Cornbread (Paine cu faina de porumb)

de Brindusa in Piine, 14 Dec 2010 | 9480 vizualizari

 

Aceasta paine dulce, facuta cu praf de copt, nu cu drojdie, e foarte populara in sudul USA. Faina de porumb nu e malaiul nostru pentru mamaliga, ci un malai foarte fin. Eu l-am gasit la magazinele cu produse naturiste.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina de porumb
  • 120 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 ml kefir (sau iaurt sau lapte)
  • 1ou
  • 10 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornbread (Paine cu faina de porumb):

Pentru o tava de aproximativ 20 cm x 35 cm

Porneste cuptorul la 190 C (tare) Intr-un castron amesteca ingredientele uscate ( fainurile, zaharul, praful de copt) Intr-un castron mai mare bate putin oul, adauga uleiul si amesteca putin. Adauga kefirul. Omogenizeaza. Pune ingredientele uscate peste cele umede. Omogenizeaza Toarna compozitia in tava unsa cu unt. Coace 15- 20 minute (poti face testul scobitorii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornbread (Paine cu faina de porumb)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PAINE CU ULEI DE MASLINE SI FAINA MANITOBA