Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga

de RODIMUR in Pui, 17 Feb 2020 | 2860 vizualizari

 

Pentru week-end-ul trecut am preparat destul de repede și ușor niște copănele de pui cu cartofi, în sos picant, la pungă. Au ieșit foarte bune, gustoase și sățioase, tentante prin aspectul lor. Un motiv serios de a repeta, din când în când, această experiență, mai ales atunci când nu avem mult timp la dispoziție pentru a pregăti masa noastră cea de toate zilele.

 

INGREDIENTE

  • 7 copănele de pui
  • 4-5 cartofi
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 pungă
  • Pentru sosul picant:
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 50-75 ml de suc de roșii
  • 1 linguriță de oțet balsamic
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de chilli
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga:

Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți.

Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.

Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte condimente, pentru a prepara sosul picant. Se omogenizează bine compoziția, până ce se dizolvă zahărul și sarea.

Se marinează cartofii și se pun în pungă, împreună cu ceapa.

Se marinează copănelele, se adaugă în pungă, peste cartofi și se toarnă deasupra restul de sos picant.

Se leagă bine punga, se fac câteva găuri în partea de sus a pungii și se pune într-o tavă uscată, de ceramică. Se dă tava cu preparatul la rece pentru o oră, răgaz necesar pentru condimente, ca să pătrundă în copănele și în cartofi.

Se dă vasul la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, pentru cel puțin o oră și jumătate.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se desface cu grijă punga (pentru că aburii sunt fierbinți) se pun cartofii în platoul de servire și deasupra, copănelele.

Se servește imediat, cu murături asortate, sau cu o salată la alegere.

 

TIPS-URI

1

Aplicați câteva găuri în partea de sus a pungii, pentru ca aburii să poată ieși.

2

Aveți grijă ca în cuptor punga cu preparatul să nu atingă părțile metalice.

3

Dacă doriți ca preparatul să fie mai uscat, mai rumenit, puteți să-l scoateți din pungă și să-l reintroduceți în cuptor, pentru încă 15-20 de minute, dar aveți grijă să nu se usuce.

4

Pentru sosul picant puteți adăuga condimentele care vă plac, în funcție de gustul dumneavoastră.

5

Preparați din timp sosul picant, pentru a avea răgazul să se omogenizeze.

6

Desfaceți cu grijă punga, după ce scoateți tava cu preparatul din cuptor. Aburii sunt foarte fierbinți și dacă nu sunteți atenți, puteți să vă ardeți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

18.02.2020, 13:59

Așa este, Dantes! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

madi_marin 1

22.02.2020, 18:53

Zilele trecute am cumparat niste pungi si nu stiam ca sa pregatesc Acum am gasit ideea! :">

RODIMUR 1

22.02.2020, 19:25

Mă bucur, Madi, că ai găsit aici o idee... Și mie mi s-a întâmplat cam la fel...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu pui