Sezonul rece se cam apropie, va trebui să îți faci iar ordine în garderobă, să schimbi hainele de vară cu cele groase, de iarnă. Exact la asta ne-am gândit când am ales rețeta de față. Putem să aplicăm același principiu în bucătărie. Rezultatul va fi amuzant și delicios, în egală măsură. Așadar, hai să croim ceva pe măsura unor copănele de pui, poate un paltonaș de bacon, care să îi țină de cald în vreme de iarnă. Nu te speria, nu e nimic complicat, vei completa astfel colecția ta de toamnă/iarnă cu o rețetă simpatică și simplu de făcut.
Vezi aici reteta video:
https://www.youtube.com/watch?v=AokU_L2ajmI
Încălzește cuptorul la aproximativ 200oC. Nu va trece mult și vei avea nevoie de el. Curăță puiul de pieliță. Fă o incizie cu un cuțit în partea de sus (1) și trage apoi de piele, până ce iese cu totul, ca un ciorap. Poți să folosești un șervet de hârtie ca să ai aderență mai bună (2), altfel pielița îți va scăpa printre degete. Condimentează carnea cu sare și piper (3).
Acum îmbracă fiecare copan cu muștarul pregătit (4). Poate fi iute sau dulce, depinde cum preferi. Îmbracă puiul cu feliile de bacon (5) și așază copanele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, pe care ai stropit-o cu puțin ulei (6).
Presară pe deasupra usturoiul feliat (7), câteva frunze de salvie, rozmarinul și mai toarnă un fir de ulei (8). Stropește totul cu vin înainte de a băga la cuptor (9). Puiul trebuie să stea la cuptor circa 45 de minute, până ce baconul devine ușor crocant.