Copane de curcan la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 27 Mar 2011 | 11979 vizualizari

 

Dia, bine ai zis.... sigur voi mai gati carne de curcan. Excelenta a fost. Vorba sotului dupa ce a terminat de mancat: " Asta daaa..... ar mai fi mers o pulpa!"

 

INGREDIENTE

  • 2 copane de curcan
  • 2-3 lg ulei
  • sare, piper, boia
  • ienibahar macinat
  • 8 catei de usturoi
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • 4-5 foi dafin
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 150 ml vin alb
  • 300-350 ml supa de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copane de curcan la cuptor:

Se curata si se spala bine copanele. Se sterg cu un prosop de hartie dupa care se cresteaza in cateva locuri pe ambele parti. Se pun pulpele intr-un vas de yena. Uleiul, sarea, piperul si boiaua se amesteca impreuna dupa care se ung pulpele bine. Usturoiul se curata si se pune cate un catel in fiecare crestatura. 

Peste pulpe se presara putin ienibahar macinat. Se imprastie in vas piperul, boabele de mustar si foile de dafin.

Se curata legumele. Morcovii se taie rondele, telina se taie bucati mai marisoare si ceapa se taie in 8 bucati. Se pun si legumele in vas in afara de ceapa care o punem mai tarziu.

Se toarna in vas vinul si supa de pui. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt cca o ora. Se scoate din cuptor, se indeparteaza folia si se pune ceapa. Se da din nou la cuptor pt inca 30-40 minute sa se rumeneasca frumos.

Se serveste cu garnitura si salata. Eu am optat pt cartofi pireu si salata de ardei copti.

Mmmmmmm........delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copane de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan cu parmezan la cuptor