Am incercat o combinatie putin mai ciudata,cartofi dulci si conopida....dar vreau sa va spun ca a iesit mult mai buna decat ma asteptam.
Se curata conopida si se desface in buchetele.Se pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste apa se introduc buchetelele de conopida pentru cateva minute.Se scoate si se lasa la racit.
Se prepara sosul bechamel din: ulei, faina, lapte, sare, la sfarsit zeama de lamaie si putina nucsoara.Sosul nu trebuie sa fie foarte gros.
Se curata cartofii si se taie feli.La fel si cateii de usturoi.
Conopida se feliaza.
Se unge o tava cu unt si se aseaza alternativ sau in randuri feliile de cartofi si de conopida,iar deasupra feliutele de usturoi.Se condimenteaza cu sare grunjoasa si piper.
Se pune sosul bechamel peste care se rade cascaval din abundenta.Se pun verdeturi italiene.
Se tine tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptor,la 180° timp de 1-1,5 ore si inca cateva minute descopetita pentru a se rumenii frumos.
Pofta buna!
1
Se poate adauga mai multa zeama de lamaie ca sosul sa fie mai acrisor pentru ca, atat conopida cat si cartofii sunt dulci
2
Se poat adauga in sos si frunze de marar.