Conopida la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2010 | 19396 vizualizari

 

"Conopida este o varza cu studii superioare" Mark Twain

 

INGREDIENTE

  • 500 g conopida
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g telemea de oaie rasa
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Se curata conopida si se spala bine cu apa calda si putin otet. Se desface buchetele si se fierbe 10 minute in apa cu sare (conopida se adauga numai cand apa fierbe).

Se prepara un sos din untul incalzit in care se adauga faina si apoi laptele si se amesteca continuu pana se leaga, apoi se da deoparte. Dupa ce s-a racit se adauga ouale batute si branza.  

Se scurge de apa conopida si se lasa sa se raceasca. Se unge cu unt o tavita, se aseaza conopida, se condimenteaza cu sare si piper, se toarna peste ea sosul si se presara deasupra cascaval.

Se da la cuptor 30-40 de minute pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

Daca aveti forme mai mici se poate imparti conopida in patru portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]