Conopida gratinata

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2016 | 2423 vizualizari

 

 
Azi va prezint reteta de conopida gratinata a sotului meu. :)

 

INGREDIENTE

  • o conopida medie;
  • 1 pachet unt,
  • 700 ml lapte;
  • 250 g faina;
  • 300 ml apa;
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

 Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Cat se scurge conopida pregatim sosul: intr-o craticioara topim untul, adaugam faina si amestecam continuu apoi desfacem compozitia cu lapte. Amestecam continuu. Daca sosul este prea gros adaugam si apa. Tapetam o tava cu hartie de copt asezam conopida si turnam sosul.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos! Pofta buna!

TIPS-URI

1

sosul trebuie pus caldut peste conopida

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata